Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - headline. feature , nasional - Nasharuddin Mat Isa bersilat lagi...Nampak gaya bekas Timbalan Presiden PAS Nasharuddin Mat Isa bersilat lagi, lalu ambo  yang bukan ostad ni tak berapa nak faham dah politik ostad ini. Hari ni dia desak DAP aka Lim Guan Eng minta tarik balik kenyataan tidak sokong hudud.

Berat doh ustad ni..nampok sangat sejak tak jadi Timbalan Presiden PAS ni mudoh sangat tegeliat lidah.. Kitab tunggu tengok pulak apo ostad2 lain nok komen.. Kito hok tidak ostad ni dok diam.. kito tengok ore bijok buat komen. Lamo2 pakat lari dok raso kalu dok main cikku chat gini. 

Ambo tok pelik DAP aka Guan Eng tolak hudud.... itu bukan berito doh weh..Umno tolak hudud pun bukan berita. Muga semua tahu Guan Eng tu Chino, pah Umno tu Melayu. Yang akan menjadi pelik kalu Guan Eng sokong hudud dan Umno maroh pada Guan Eng.

Pakat2 doa lah biar Guan Eng tu masuk Islam.. baru mapuh kerah Umno.

Demo pakat tengok dan bacalah weh....senyum molek..Ini kata Manjongmari.Blogspot.com


Apa pun tindakannya ini bagus, sebagai seorang Islam yang bertanggung jawab dan beramanah menjaga kesucian Islam, tak kira sesiapa pun boleh naak bersuara,

Tetapi cuma satu saja aku minta, kalau nak bersuara tu, jangan hanya untuk parti yang ada kaitan dengan PAS sahaja,,, parti MCA dan Gerakan saudara susuan UMNO tu pun kekadang pemimpinnya mulut kurang ajar juga,, jadi tegurlah sekali... ada berani..!

Bukan apa,, lepas ni aku kesian, kang ada ostad-ostad PAS kembang-kincup dapat bercakap depan lensa kamera TV3 bagi sokongan bila timbul PAS nak nak ambik tindakan disiplin...

Foto yang dirakam di Kuching, ada lagi yang lebih teruk...
Kendian demo baca pulok apa kato MSO dalam blog dia..gambar tu dari blog dio lah (Bacalah artikel MSO pulak)

Mengenai pendirian bekas timbalan presiden Pas yang kini bermesra dengan Umno dan mungkin juga bakal menjadi winnable candidate BN untuk parlimen Putrajaya dalam pilihan raya akan datang, saya tidak mahu bercerita panjang.

Meruju kepada kenyataan atau bidasan Lim Guan Eng terhadap orang itu, cukup kalau saya menyiarkan sekeping gambar ini (gambar di atas) yang saya ambil sewaktu mereka bertemu di Kuching sewaktu mengadakan kenyataan bersama selepas selesai pilihan raya negeri Sarawak.

Kata orang gambar menceritakan segala-galanya. Ketika ini bekas timbalan presiden Pas itu masih mejawat jawatan berkenaan. Hubungan beliau dengan Lim Guang Eng juga baik, mereka bukan saja bersalaman tetapi duduk di satu meja. Dalam gambar ini pula nampak siapa yang berlebih-lebih sampai nak pegang bahu, bekas timbalan presiden itukah atau Ketua Menteri Pulau Pinang?

Tetapi selepas beliau tidak dipilih sebagai timbalan presiden Pas, kalah kepada Muhammad Sabu, kenyataan beliau sebelum ini mula menjadi "belek" lidah dan renyuk mulut ketika membuat apa-apa kenyataan politik membabitkan DAP.

Jadi kalau Lim Guan Eng mengatakan dia menjadi agen Umno ada benarnya. Apa tidaknya tindakan orang ini menghairakan dan boleh mengelirukan. Kononya dia seorang ulamak, mengaji tinggi sampai ke langit tetapi tidak konsisten dalam pegangan politik. Kelabu dan keliru. Sekejap menerima konsep Pakatan Rakyat sekejap menentangnya. Kalau dia menentang kita salute kepadanya kerana ada kewajarannya bagi seorang Islam tulen. 

Semas berada dalam Pas memegang jawatan timbalan presiden, dia tidak menentang sebaliknya menyokong. Tetapi selepas kalah lain pula bunyi nada dan kerenahnya. Barang kali tidak salah kalau dikatakan inilah sikap munafik. Ada tiga tanda orang munafik; berjanji bohong, diberi amanah khianat dan bercakap berlebih-lebihan. Kalau ketiga sifat itu ada itulah sang munafik tulen.

Benarkah kata almaruhm seorang guru, Islam menjadi rosak disebabkan umat Islam sendiri yang menggunakan topeng untuk merosakkan agama. Dia bercakap atas nama Islam tetapi berbuat kerja Yahudi. Dia memakai kopiah tetapi berjudi dan minum di kedai ada arak. Dia menyimpan misai atau janggut tetapi misal macam jambul burung candik.

Renung dan fikirkan sekeping gambar yang saya pos ini. Tenguk dan tiliklah macam mana repat dan kejapnya genggaman mereka berdua. Seolah tidak ada kecurigaan langsung. Tetapi setelah kalah, tidak ada jawatan... lain pula bunyinya. Apa lagi hendak dinamakan atau dibrandkan kalau ia bukan munafik? Memang bukan munafik.  [wm.kl.7:40 pm 25/09/12]

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers