Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - political concern - serangan ke atas blog pro pakatan bermula


Sepertimana dilaporkan perakite.blogspot.com beberapa hari lepas, semua blog dan portal pro Pakatan Rakyat akan menghadapi masalah apabila semakin hampir dengan hari pengundian pilihan raya negeri Sarawak .. sama ada dilencongkan, diserang (hacked) atau sukar dilayari kerana sekatan bandwidth dalam usaha UBN menyekat aliran maklumat kepada rakyat.

Tarikh mengundi masih ada empat hari lagi, namun tempoh tiga hari berkempen inilah yang kritikal bagi sesuatu pilihanraya dan kini UBN dipercayai sedang berusaha menyekat aliran maklumat kepada rakyat menjelang tarikh-tarikh akhir berkempen.
Talian hayat rakyat ini mula disekat agar maklumat tidak diperolehi oleh rakyat kecuali melalui media arus perdana.. yang merupakan pencacai UBN..
Hari ini nampaknya, laman Malaysiakini berhadapan masalah teknikalserius  apabila penyedia rangkaian internet yang merupakan anak syarikat Kementerian Kewangan, Jaring Communications Sdn Bhd dikhabarkan mula mengehadkan lebar jalur (bandwidth) trafik laman itu.
Telekom Malaysia pula dilapor melencongkan trafik Malaysiakini ke luar negara.
Perkara itu dihebahkan pengasas Malaysiakini, Premesh Chandran melalui profail laman Facebook beliau.
"Malaysiakini berhadapan masalah teknikal. Jaring mengehadkan lebar jalur kami. Telekom Malaysia pula melencongkan trafik kami ke luar negara dan kembali. Kami sedang berusaha menyelesaikan masalah ini. Tolong hebahkan maklumat ini," kata Premesh

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers