Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - political concern - Najib sambung kontrak Apco setahun lagi

APCO Worldwide dilaporkan bertapak untuk tempoh setahun lagi dalam pentadbiran kerajaan Malaysia apabila kerajaan memperbaharui khidmat firma itu walaupun didakwa mempunyai kaitan dengan pihak risikan Israel.

Adalah difahamkan bahawa APCO yang menimbulkan pelbagai rekasi negatif kepada kerajaan pentadbiran PM DS Najib Razak, kali ini telah melantik lebih ramai konsultan tempatan di bawah kontrak baru itu.

Menurut sumber di Jabatan Perdana Menteri, kontrak terbaru ini tidak semewah kontrak peringkat pertama dahulu yang membabitkan RM76.8 juta bagi tempoh 15 Jun 2009 hingga berakhir 4 June 2010.

Di bawah kontrak peringkat pertama dahulu, APCO dikehendaki menjalankan kerja-kerja perkhidmatan perhubungan awam bagi meningkatkan imej Malaysia di peringkat antarabangsa

Adalah difahamkan bahawa pada dasarnya persetujuan telah dicapai beberapa minggu lepas dengan kedua-dua pihak diminta merahsiakannya bagi mengelakkan ia terus menjadi isu kepada pihak pembangkang.


0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers