Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - political concern - Zambry nafi tiga Adun Umno akan sertai Pakatan

Angin tiada, apapun tiada tetapi tiba-tiba pokok bergoyang.. begitulah ibaratnya khabar kononnya tiga Adun Umno akan menyertai Pakatan.

Itulah khabar yang didakwa oleh Ketua Penerangan PKR Perak Zulkifli Ibrahim tetapi langsung dinafikan oleh DS Dr Zambry Abdul Kadir yang turut menyifatkannya sebagai satu pembohongan.

Khabar angin memang tidak boleh diterima tetapi di Malaysia, ia kerapkali juga menjadi kebenaran, pada akhirnya.

Sambil menafikan dakwaan itu, MB Perak itu menyifatkannya sebagai bertujuan memecah-belahkan perpaduan di dalam Umno yang kini semakin kukuh. "

"Mereka (pembangkang) cuba mereka-reka isu. Ini adalah satu taktik alih pandang kerana mereka menyaksikan satu demi satu pemimpin mereka meninggalkan parti itu," katanya.

Zulkifli memberitahu sidang media di Ipoh bahawa tiga Adun Umno akan menyertai PKR dalam masa terdekat.

Zulkifli berkata mereka tidak berpuas hati dengan layanan Zambry yang lebih mengutamakan bekas Adun PKR, yang melompat menjadi anggota bebas dan menyokong UBN.

Katanya, nama tiga ADUN Umno itu akan diumum pucuk pimpinan tertinggi parti tidak lama lagi.

Zambry yang juga pengerusi badan perhubungan Umno negeri turut menyangkal dakwaan pembangkang bahawa rakyat Perak tidak berpuas hati dengan pentadbiran BN di negeri itu kerana polisi yang tidak stabil.

"Ini bukan strategi baru pada ketika BN dan rakyat di Perak berada dalam keadaan tenteram dan kerajaan yang diterajui oleh BN bekerja seperti biasa," katanya.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers