Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu lompat parti - GUAN ENG YANG SOKONG ZAHRAIN UNTUK ANUGERAH DATUK SERI

Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim terus memburuk-burukkan Pakatan Rakyat dalam Dewan Rakyat, namun tembelangnya yang mementingkan diri sendiri pecah apabila dibidas oleh Anggota Parlimen PR.

Beliau menyebut nama lapan Ahli Parlimen BN, yang didakwanya akan melompat parti menyertai Pakatan Rakyat, dalam kerangka pengambilalihan Putrajaya pada 16 Sept 2008, namun tanpa disedari... apa yang dibuatnya itu menimbulkan keresahan dan tidak disenangi oleh anggota parlimen BN berkenaan.

Zahrain menamakan wakil rakyat Kalabakan (Datuk Abdul Ghapur Sallehs), Kimanis (Datuk Anifah Aman), Kinabatangan (Datuk Bung Moktar Radin), Tawau (Dr Chua Soon Bui), Sepanggar (Eric Majimbun), Batu Pahat (Datuk Dr Puad Zakarshi), Jerantut (Datuk Seri Tengku Azlan Ibni Sultan Abu Bakar) dan Gua Musang (Tengku Razaleigh Hamzah) .

Beliau berkata, seorang lagi ialah Timbalan Yang Dipertua dewan,

Namun apabila ditanya oleh TYDP Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar siapakah timbalan yang dimaksudkan, Zahrain secara sinis berkata; “YB Timbalan Yang Dipertua pun tahu siapa dan saya pun tahu siapa.

N. Gobalakrishnan (PKR - Padang Serai) turut bangun dan menyelar Zahrain sebagai hipokrit besar dan pengkhianat, manakala Tian Chua (PKR-Batu) mengeluarkan sepucuk surat Zahrain kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang antaranya menyebut bahawa beliau penuh yakin akan kepimpinan PR selepas 16 Sept 2008.

Tian Chua antaranya memetik isi kandungan surat itu mengenai penganugerahan gelaran Datuk Seri kepada Zahrain, yang mana ia dengan jelas menunjukkan kehipokritan Zahraian kerana menerima anugerah itu atas sokongan Guan Eng.

Berikut antara petikan kandungan surat Zahrain:

“Berhubung pengesahan anugerah gelaran Datuk Seri, saya (Zahrain) ingin menyampaikan rasa terima kasih dan penghargaan saya ke atas TYT (Tuan Yang Terutama) Gabenor kerana bersetuju untuk memberikan anugerah ini dengan sokongan saudara (Guan Eng).

“Bagaimanapun saya difahamkan, TYT juga turut mencadangkan agar saudara (Guan Eng) juga menerima anugerah yang sama tetapi saudara telah menolaknya dan TYT kemudian mencadangkan agar anugerah itu diberikan kepada ayah saudara, Lim Kit Siang yang telah banyak berjasa kepada negara.

Dan sebagai tanda hormat kepada TYT, saya hanya akan menerima anugerah Datuk Seri ini sekiranya ayah saudara turut bersetuju menerimanya.

“Saya ingin menjelaskan di sini bahawa saya berhasrat untuk bekerja dengan lebih rapat dengan saudara dan mengekalkan hubungan yang ikhlas serta mengukuhkan persaudaraan di antara kita. Saya juga memandang ke hadapan untuk meneruskan kerjasama yang baik ini.”

Tian Chua berkata, kandungan surat itu dengan jelas menunjukkan bahawa Zahrain bersetuju menerima anugerah gelaran ‘Datuk Seri’.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers