Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu agama - HUKUMAN SEBAT SEKADAR PROPAGANDA UMNO

Pelaksanaan hukuman sebat terhadap tiga wanita Islam baru-baru ini memalukan umat Islam kerana tidak mengikut undang-undang syariah yang sebenar, kata Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

"Mahkamah Syariah masih lagi dibelenggu oleh peraturan yang tidak membebaskan mereka melaksanakan undang-undang syariah yang sebenar," katanya mengulas mengenai hukuman sebat ke atas tiga wanita yang didapati bersalah melakukan persetubuhan haram.

Abdul Hadi turut mendakwa bahawa Umno-BN mempropagandakan hukuman sebat berkenaan menjadi agenda politik murahan bagi meraih sokongan pengundi terutama masyarakat Islam.

Saya melihat tindakan itu lebih bersifat politik murahan BN untuk mempengaruhi pengundi Islam," katanya.
Tags: isu agama

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers