Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu kesultanan - ADUKA TARUNA MENGAKU TAK BERSALAH

Blogger Aduka Taruna atau nama sebenarnya Khairul Nizam Abdul Ghani, 29, mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan menghina dengan niat menyakiti institusi kesultanan Johor dan rakyat ketika dihadapkan di Mahkamah Sesyen Seremban hari ini.

Sebelum ini, beliau ditahan reman empat hari oleh Mahkamah Majistret Kota Baharu. Khairul dituduh berbuat demikian antara jam 7.25 dan 9.05 pada 22 Jan 2010.

Beliau dituduh di bawah Seksyen 233 (1) (A) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, yang jika disabit kesalahan boleh didenda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih setahun atau kedua-duanya.

Mahkamah membenarkan ikat jamin RM5,000 dengan seorang penjamin. Sebelum itu, Timbalan Pendakwa Raya (DPP) Masri Mohd Daud mencadangkan jaminan RM10,000.


Bagaimanapun, hakim Zamri Bakar mengurangkannya setelah mempertimbangkan rayuan Khairul Nizam yang akan mengadakan majlis persandingan esok.

Pengantin yang baru sebulan mendirikan rumah tangga itu diwakili peguam Mohd Razlan Jalaludin.

Khairul berkata, tulisan yang dimuatkan di dalam blognya hanyalah novel semata-mata. Ia (tulisan saya) hikayat kesultanan Melayu Melaka zaman dahulu.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers