Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu semasa - TAKTIK DI PERAK DIGUNA KEMBALI UNTUK KES K SEPUTEH

KUALA LUMPUR: Panel tiga hakim bersidang untuk mendengar serentak rayuan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kerusi Kota Siputeh Datuk Abu Hasan Sarif, yang kerusinya diisytiharkan kosong.

Panel hakim terdiri Datuk Sulong Mat Jeraie, Datuk Kang Hwee Gee dan Datul Abdul Aziz Abd. Rahim.

Pagi tadi, Mahkamah Rayuan memutuskan untuk mendengar rayuan Abu Hasan dari BN mulai jam 2.30 petang tadi. Minggu lepas Abu Hassam diisytiharkan sebagai bukan lagi wakil rakyat Kota Siputeh.

ps: kalau kes amno, kemuka kes pagi.. petang dah dengar rayuan. tersangat efisyen.

Pada masa yang sama, wakil Jabatan Peguam Negara Datuk Kamaludin Md. Said yang bertindak bagi pihak SPR mengesahkan Mahkamah Rayuan akan mendengar rayuan mereka berhubung keputusan Mahkamah Tinggi yang mengarahkan agar diadakan pilihan raya kecil.

Dalam pada itu, pasukan peguam yang mewakili Speaker Kedah ketika dihubungi melahirkan rasa terkejut dengan perkembangan tersebut.

Peguam Edmund Bon berkata, perkembangan tersebut menyamai situasi ketika kes krisis Perak awal tahun ini.

“Pasukan yang sama, sifat kes yang sama,” kata Bon sambil menambah beliau terpaksa membatalkan segala temu janji sepanjang hari ini untuk bergegas ke Putrajaya.

Tags: isu semasa

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers