Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politics sketsa - LIMA TERMASUK WAKIL RAKYAT DIBERKAS SPRM

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor menahan lima orang termasuk bekas Pegawai Menteri Besar Selangor dan seorang anggota Parlimen Barisan Nasional.

Mereka akan didakwa esok.

Bekas pegawai MB itu ditangkap kerana disyaki menipu dan memperdayakan presiden sebuah syarikat berkaitan kerajaan (GLC) di Negeri Selangor bagi tujuan pembiayaan sebuah majlis anjuran Kerajaan Negeri berkenaan, melibatkan RM50,000.

Menurut kenyataan SPRM hari ini ahli Parlimen berkenaan ditangkap atas kesalahan mengemukakan invois yang mengandungi butiran palsu semasa beliau menjadi Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Selangor bagi satu program palsu.

Manakala itu, pembantu beliau pula ditangkap kerana bersubahat.

Dua lagi ialah seorang pembantu Exco kerajaan negeri Selangor dan seorang peniaga.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers