Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu rasuah - Enam pemuda Umno ditahan Rasuah

Bernama melaporkan, SPRM menahan enam anggota Pemuda Umno bahagian Kota Tinggi, Johor atas dakwaan rasuah.

Mereka didakwa menawarkan rasuah kepada tiga daripada 18 bekas anggota jawatankuasa bahagian itu yang meletakkan jawatan Ahad lepas berikutan hilang kepercayaan terhadap kepimpinan ketua pemudanya.

Adalah dipercayai, ekoran peletakan jawatan beramai-ramai itu, suspek dipercayai cuba berunding dengan seorang bekas anggota jawatankuasa sayap itu bagi mengelakkan pemilihan untuk sayap itu diadakan.

Enam suspek berusia antara 30 dan 40 tahun, ditahan jam 2 pagi di rumah bekas anggota jawatankuasa itu selepas didakwa cuba memujuknya menarik semula peletakan jawatan dengan menawarkan RM40,000.

Pengarah SPRM negeri Simi Abdul Ghani enggan memberi komen berhubung tangkapan itu, manakala Ketua Umno bahagian Kota Tinggi Datuk Seri Syed Hamid Albar meminta biarlah SPRM menyiasatnya.
Tags: isu rasuah

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers