Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - TRAGEDI - 1MALAYSIA:1JAMBATAN:3MAUT: SAMAN RM105 JUTA

IPOH: Keluarga tiga mangsa yang maut dalam tragedi jambatan gantung Kuala Dipang semasa mengikuti program 1Malaysia memfailkan saman berjumlah RM105 juta di Mahkamah Tinggi hari ini.
Keluarga mangsa tragedi 26 Okt lepas itu menyaman Kementerian Pelajaran, Jabatan Pelajaran Negeri Perak, SJK (T) Mambang Diawan, SJK (T) Gopeng, GS Synergy Sdn Bhd (penaja pembinaan jambatan), CWL Enterprise (kontraktor) dan pihak yang terlibat.
Peguam, A. Sivanesan berkata, setiap keluarga mangsa itu akan mengemukakan saman bernilai Rm35 juta ekoran kecuaian pihak terbabit.
Dalam tragedi itu, tiga pelajar sekolah rendah yang menghadiri kem 1Malaysia, N. Dina Deve dan M. Devatharshini, masing-masing 11 tahun dan V. Divyashree, 12, mati lemas selepas jambatan gantung yang mereka dilalui di tapak perkhemahan runtuh ke dalam Sungai Kampar.
Dua jawatankuasa ditubuhkan bagi menyiasat tragedi berkenaan, iaitu di bawah Kementerian Pelajaran dan satu lagi oleh Pakatan Rakyat Negeri Perak.
Tags: TRAGEDI

1 comments

  1. alhusseyn says:

    Zambry bagi RM10 ribu mula-mula dulu tu tak berjaya nak pujuk keluarga tu!

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers