Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik nasional - walaupun rasuah, Isa anak tempatan..

TELUK KEMANG: "Walaupun rasuah, calon kami adalah anak tempatan"
demikian terpapar pada kain rentang yang mengambarkan betapa teruknya Amno/Bee End dihinggapi virus rasuah.

Kira-kira 12 jam lagi rakyat akan membuat perhitungan, untuk memilih calon Dewan Undangan Negeri PRK Bagan Pinang ini: Pj Pas Negeri dan aktivis sosial Zulkefly Mohamad Omar atau bekas MB Negeri Sembilan yang terpalit pelbagai tuduhan rasuah dan salah guna kuasa.

PAS dan Pakatan Rakyat mendedahkan beberapa perlakuan TS Isa Samad, tetapi kesemuanya tidak terjawab:

a. Enam tahun penaiktarafan jalan utama Telok Kemang - Pasir Panjang sepanjang 24km terbengkalai.
b. Sistem peparitan dan kumbahan yang gagal berfungsi mengakibatkan banjir serta bau busuk, terutama selepas musim hujan.
c. Projek pembangunan terbengkalai, menjadi sarang penagihan.
d. SWM yang gagal mengutip sampah mengikut jadual menjadikan Masalah sampah-sarap dan bau busuk
e. Bandar Pembiakan Lalat dan nyamuk
f. Lebih 20 ekar Tanah Rizab Melayu telah dijual kepada beberapa hotel pada era Tan Sri Isa Samad menjadi Menteri Besar Besar.
g. Taman Intan Perdana adalah Tanah wakaf yang dicadangkan menjadi kawasan perkuburan Islam telah dijual kepada pemaju secara haram.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers