Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - social concern - MIRZAN MAHATHIR TERBABIT DALAM PENGELUARAN ARAK

Mirzan Mahathir sah terbabit dalam pengeluaran arak. Dan Syarikat San Miguel Brewery Inc, yang dia terlibat bukan calang-calang syarikat, malah menguasai 95 peratus pasaran arak di Filipina.

Selamba je Mirzan (kenyataan medianya) mempertahankan pelaburan syarikatnya dalam konglomerat Filipina San Miguel Corp (SMC), dengan mengatakan syarikat itu sedang mempelbagaikan bisnesnya daripada tumpuan asas pembuatan arak.

Mirzan, anak sulung Tun Dr Mahathir Mohamad, dilantik sebagai anggota lembaga pengarah San Miguel Corp baru-baru ini.

Menurut laman webnya, syarikat berkenaan adalah konglomerat terbesar dalam bidang makanan dan minuman di Filipina serta menguasai San Miguel Brewery Inc.

San Miguel Brewery menguasai 95 peratus pasaran arak Filipina. Arak berkenaan dibuat di Filipina, China, Indonesia, Vietnam, Thailand dan Malaysia, dan dijual meluas di seluruh dunia.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers