Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik nasional - kekalahan LDP di Jepun kini membimbang Umno

Dakwaan bahawa UMNO semakin pulih selepas pilihanraya kecil (PRK) Manek Urai hanyalah satu ’fatamorgana’ kerana keputusan PRK Permatang Pasir telah ’menghakis’ dakwaan itu dan kekalahan LDP di Jepun tambah mengharukan Umno.

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita10/P1020580.JPGBekas Setiausaha Umno Terengganu Dato Rosol Wahid berkata: Selepas Manek Urai, UMNO dan BN dikatakan semakin pulih semangatnya kerana PAS menang tak sampai 100 majoriti.

”Tetapi selepas Permatang Pasir, nampaknya Manek Urai hanyalah Fatamorgana... banyak perkara perlu dibuat untuk mengubati penyakit UMNO dan BN.

(Gambar - Rosol bersama konco-konconya ketika membantah dan mogok Sidang Dewan Undangan Negeri April lalu)

Menurutnya, ’berita haru dari Jepun’ Parti LDP tewas teruk selepas berkuasa 54 tahun juga membimbangkan kerana apa yang terjadi di Jepun mungkin sebagai isyarat kepada UMNO dan BN di Malaysia menjelang PRU13.

”Jasa dan budi serta bakti LDP kepada rakyat Jepun tidak terhitung...maklumlah 54 tahun, segala kemudahan dan fasiliti yang terdapat di Jepun hari ini adalah hasil buah fikiran dan sumbangan LDP,

”tetapi malangnya selepas 54 tahun, rakyat tidak lagi menghargai jasa dan bakti mereka. Mereka mengundi parti Demokrat,

”Saya bermuhasabah sendiri...mungkin apa yang terjadi di Jepun sebagai isyarat kepada UMNO dan BN di Malaysia sebelum PRU13,”jelasnya.


0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers