Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politics sketsa - PAS AKAN LETAK CALON BUKAN ISLAM

PAS merancang mengemukakan lebih ramai calon bukan Islam, khususnya anggota Kelab Penyokong PAS (KPP), pada pilihanraya umum akan datang.

Setiausaha agung PAS Datuk Mustafa Ali berkata, dengan pendekatan ini, ia dipercayai akan membuka peluang kepada lebih ramai bukan Islam untuk bertanding atas tiket parti itu.

Harakahdaily melaporkan, KPP kini mempunyai kira-kira 20,000 orang anggota Cina dan India yang bukan Islam.

Mustafa berkata pada pilihan raya umum lepas perkara ini tidak diputuskan lagi walaupun ada permintaan daripada bukan Islam.

"Pada pilihan raya umum akan datang PAS bercadang membenarkan ahli KPP yang diamanahkan bertanding menggunakan lambang bulan purnama. Walaupun masih dalam perancangan, namun saya yakin akan menjadi kenyataan," katanya,

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers