Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik p pasir - checkmate:bukan rakannya, tapi Rohaizat sendiri salahlaku

KUALA LUMPUR: Majlis Peguam hari ini mengesahkan bahawa calon Umno/BN bagi PRK N11 Dun Permatang Pasir, Rohaizat Othman, didapati bersalah kerana salahlaku sendiri dan bukan atas sebab perbuatan rakannya.

Dalam kenyataannya hari ini, Setiausaha Majlis Peguam George Varughese berkata Lembaga Disiplin Peguamcara dan Peguambela tidak akan melucutkan seseorang peguam berasaskan kesalahan rakan guamannya.

Beliau berkata, lembaga disiplin melucutkan kelayakan guaman Rohaizat Othman pada 7 Mac 2008, setelah hasil siasatan berhubung satu aduan terhadapnya oleh pembeli satu bidang hartanah.

“Menurut aduan itu, Rohaizat Othman gagal memulangkan sejumlah RM 161,000 kepada pengadu selepas transaksi itu dibatalkan," kata Varughese.

Beliau berkata Rohaizat telah merayu pada Mahkamah Tinggi terhadap keputusan lembaga disiplin itu, tetapi mahkamah menolaknnya pada Rabu lepas.

ps: camana Pengerusi Umno Pulau Pinang Datuk Zahid Hamidi boleh mendakwa rakan Rohaizat yang terbabit dengan wang pelanggannya itu.

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers