Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - - kalau dah jadi amalan ia amat sukar dikikis

Umno salahguna wang kerajaan kempen di Bukit Gantang


Dato' Seri Ir Hj Mohammad Nizar Jamaluddin, Ahli Parlimen Bukit Gantang mendakwa bahawa UMNO BN telah menyalahgunakan wang kerajaan dan rakyat dalam kempen pilihan raya Bukit Gantang baru-baru ini.

Beliau mendedahkan penyalahgunaan wang kerajaan ini dalam sidang akhbar yang diadakan di Pejabat PAS Perak selepas bermesyuarat bersama adun PR.

Menurutnya wang kerajaan tersebut digunakan bagi membiayai kos percetakan sebuah makalah yang dengan jelas adalah bahan kempen calon BN di Bukit Gantang. Makalah tersebut diterbitkan oleh Pejabat Menteri Besar Perak.

Penggunaan Pejabat Menteri Besar sebagai penerbit kepada majalah tersebut juga satu penyalahgunaan pejabat kerajaan.

Hj Nizar kemudian menyerahkan makalah itu kepada Pengerusi PAC DUN Perak untuk diambil tindakan. Satu laporan kepada SPRM juga akan dibuat di pejabat SPRM Ipoh.
Tags:

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers