Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - headline. feature , isu semasa - Kaum India paling ramai jadi gengster

Kementerian Dalam Negeri (KDN) mendedahkan 49 nama kongsi gelap dengan kaum India mendahului senarai sebagai ahli yang paling ramai menyertai pertubuhan haram tersebut diikuti Cina dan Melayu.
Dengan jumlah keseluruhan seramai 40,313 orang, samseng-samseng yang telah dikenal pasti menyertai kumpulan tersebut terlibat dalam jenayah berat seperti pengedaran dadah, tarik kereta, menjaga tempat letak kereta, memungut wang perlindungan, pengawal kelab malam, bunuh, mendatangkan cedera dan penggunaan senjata api.
Daripada jumlah itu, KDN memberitahu, seramai 28,926 samseng merupakan kaum India, 8,214 kaum Cina manakala bakinya pula terdiri daripada gengster Melayu.
Kesemua mereka menyertai kumpulan kongsi gelap di Semenanjung bergelar Geng 04, Geng 08, Geng 36, Geng 007, Tiga Line, Geng 30, Geng 21, Geng 24, Geng 18, Geng 35, Geng 303 dan Geng Satu Hati.
Selain itu, mereka juga menyertai Geng 24, Geng 18, Geng 36, Geng 21, Ang Soon Thong, Wah Kee, Sio Sam Ong, Hong Hong San, Pneh, Hai San, Sin Ang Bin, New Cell 20, Jit It Hai, Sio Koon Tong, Gee Lam Kor, Gee Ah Heng, Loh Kuan, Tiang Yee Tong dan Geng Leng Hor.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers