Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu semasa - Umno/BN memperkayakan anak pinak.

abc semanis kroninya
Umno/BN hanya memperkayakan anak pinak sendiri...dan top of the list ialah anak Tun Dr Mahathir iaitu Mirzan, yang dilaporkan sebagai memiliki 15 peratus saham dalam syarikat pengeluaran arak terbesar di Filipina, San Miguel Corp. 

Pada 2012, San Miguel membeli aset hiliran Esso jauh lebih rendah daripada nilai pasaran dan mengubah namanya kepada Petron. 

Petron kemudiannya mendapat kontrak membekalkan minyak kapal terbang daripada MAS mengetepikan kontrak perbekalan Petronasi.

Selepas Mirzan, seorang lagi anak Mahathir,  Mokhzani Mahathir menduduki tangga ke-19 orang terkaya dengan memiliki kekayaan sebanyak RM1.6 bilion.

Kontrak RM836 juta dari Petronas Carigali Sdb Bhd kepada anak syarikat Sapura Kencana Petroleum Bhd yang berada di bawah pengaruh Mokhzani.

Nazir Tun Razak iaitu adik kepada Perdana Menteri DS Najib juga dilaporkan memiliki harta kekayaan sebanyak RM495 juta. Harakah melaporkan Nazir menerima gaji RM12 juta setahun atau RM1 juta sebulan.
Tags: isu semasa

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers