Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - wilayah - kes ganguan seksual di Penang lak dah. ..dulu di Perak pun bermula kes seksual gak...

Kes ini rasanya nampak sama je dengan apa yang berlaku di Perak semasa Umno nak merampas kuasa dari Pakatan Rakyat. Apatah lagi ia hampir dengan PRU13. .

Kerajaan Negeri Pulau Pinang di bawah Ketua Menteri Lim Guan Eng dan Kerajaan Negeri Kelantan di bawah Menteri Besar Nik Abdul Aziz Nik Mat telah menjadi sasaran utama. Saban hari hanya isu menghentam PAS dan DAP. TV3 dan segala media perdana serata alam sedaya upaya spin isu-isu membangkit kebencian rakyat sedang Pakatan Rakyat tidak berkesempatan menjawabnya.

Yang peliknya dah beberapa bulan berlaku kes ini (bacalah laporan itu). Jadi rakyat bacalah dengan teliti dan fahami  in between the line..

Dilaporkan hari ini Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia menahan seorang pembantu kepada timbalan ketua menteri Pulau Pinang berhubung satu dakwaan rasuah.

Laporan  oleh Mingguan Meloya itu menyebut pembantu itu menyaksikan cubaan untuk menyerahkan rasuah RM30,000 kepada seorang individu untuk diserahkan kepada seorang wanita.

Pengarah SPRM Datuk Mustafar Ali mengesahkan kepada akhbar berkenaan bahawa pembantu berkenaan bekerja kepada salah seorang daripada dua timbalan ketua menteri di Pulau Pinang.

Laporan The Star pula menyebut, jumlah sogokan itu adalah untuk mendorong wanita berkenaan agar menggugurkan satu aduan gangguan seksual ke atas seorang penjawat awam kanan.

Laporan itu menyebut Penjawat awam tersebut didakwa di mahkamah beberapa bulan lalu.

Susulan itu, penjawat awam berkenaan meminta bantuan daripada pembantu berkenaan yan
g seterusnnya menghubungi wanita tersebut, menurut laporan itu yang memetik satu sumber.

Sementara itu,  Lim Guan Eng berkata kerajaan negeri bertindak untuk menggantikan seorang pegawai daerah di negeri itu yang ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia berhubung dakwaan rasuah.

"Seorang daripada pegawai daerah baru adalah seorang wanita. Beliau akan menjadi pegawai daerah wanita kedua di negara ini," kata Lim seperti dilaporkan Malaysiakini.

Lim berkata kerajaan negeri tidak akan bertolak ansur dengan tindakan curang penjawat awam dan akan mengambil langkah tegas ke atas individu yang bersalah atas dakwaan rasuah.

Beliau mengulas laporan media hari ini bahawa seorang pegawai kanan kerajaan yang merupakan pembantu kepada salah seorang timbalan ketua menterinya serta seorang lagi individu ditahan pada 3 Januari berhubung dakwaan rasuah.

Kedua-duanya dijangka akan dituduh di mahkamah dalam masa beberapa hari dan identiti kedua-duanya juga bakal diketahui pada tarikh tersebut.

Tags: wilayah

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers