Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - wilayah - YouTube Malaysia

Pelayar laman video, YouTube kini boleh menjalankan carian kandungan tempatan @ Malaysia yang releven dengan lebih mudah dan cepat ekoran pelancaran platform komuniti itu semalam.

Menurut Pengarah Pengurusan Produk YouTube Asia Pasifik, Adam Smith, pelayar kini boleh mengguna khidmat setempat tersebut dengan memilih ‘Malaysia’ sebagai tetapan lokasi atau melayari www.youtube.com.my .

Smith berkata, pihaknya memutuskan untuk mengadakan khidmat setempat khusus untuk Malaysia berdasarkan trend penggunaan yang semakin meningkat sehingga ada yang kini telah dikenali di peringkat antarabangsa.

“Versi setempat khas untuk Malaysia ini bakal membolehkan lebih ramai lagi bakat tempatan seperti Zee Avi, Yuna, Tenderfist dan Mizz Nina.

“Harapan ini boleh dicapai kerana versi khas ini memudahkan pencipta kandungan dan pelayar tempatan saling berinteraksi,” jelas beliau.

Dua syarikat media dan muzik tempatan iaitu Astro dan KRU Studios telah menjalinkan perjanjian perkongsian bagi memudahkan pengagihan kandungan serta meningkatkan jumlah penonton kedua-duanya.
Tags: wilayah

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers