Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - Feature , Headline , isu semasa - Nizar bertanding Naib Presiden

Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaludin yang memperolehi undian tertinggi bagi jawatan AJK Pusat pada Muktamar PAS menawarkan diri untuk bertanding jawatan Naib Presiden pada Muktamar minggu depan.
Beliau menolak pencalonan untuk AJK Pusat pada kali ini. 
Bagaimanapun Bendahari PAS Pusat, Dr Mohd Hatta Md Ramli menolak bertanding jawatan itu dan hanya bertanding AJK sahaja. 
Seorang lagi yang mengesahkan bertanding jawatan Naib Presiden hari ini ialah exco kerajaan negeri Kelantan Datuk Nik Mohd Amar Abdullah.
Selain Nizar dan Datok Amar, calon lain yang mengesahkan bertanding ialah Datuk Husam Musa,  Salahuddin Ayob, Dato Mahfuz Omar dan Idris Ahmad
Hatta Ramli berkata, beliau mengambil keputusan bertanding AJK PAS Pusat sahaja memandangkan  bekas naib presiden, Husam membuat keputusan untuk bertanding jawatan itu kali ini.
"Saya rasa oleh kerana PAS melaksanakan keputusan secara konsensus, saya rasa cukup kalau saya menumpu pertandingan  AJK sahaja dan tidak perlu di naib presiden," katanya. 
Sambil mengucapkan terima kasih kepada kawasan yang mencalonkan beliau, Hatta, menyifatkan cukup baginya bertanding AJK sahaja memandangkan keputusan dibuat secara konsensus dalam PAS.
Jawatankuasa Pemilihan PAS akan mengumumkan calon-calon yang bertanding dalam muktamar PAS kali ini dalam satu sidang media esok

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers