Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - political concern - Politik tikam belakang adik beradik dan saudara

Muka utama laporan akhbar di Sarawak ialah : "Pilihan raya Pecah Rekod" - apabila pilihanraya ke-10 di Sarawak menyaksikan seramai 213 orang calon bertanding. Ramai.. paling ramai... rekod. 

Daripada jumlah itu, calon Bebas adalah yang paling ramai  iaitu 41 orang. Seangat ramai.

Selain itu untuk pertama kali juga (pecah rekod) tiada yang menang tanpa bertanding. Seringkali di Sarawak ada yang menang tanopa bertanding.

Secara amnya, sebanyak 27  DUN menyaksikan pertandingan satu lawan satu, manakala di 44 kawasan lagi menghdapi saingan pelbagai penjuru.

Persaingan politik di Sarawak juga sering berlaku antara keluarga - sama ada sepupu atau adik-beradik terdekat. 

Di Balingian, Ketua Menteri Tan Sri Taib Mahmud dicabar oleh Dato' Salleh Jafaruddin. Mereka saudara dua pupu. Sewaktu Allahyarham Puan Sri Laila Taib meninggal dunia, Salleh menziarahi perkuburan Laila bersama-sama dengan Taib.


0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers