Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - social concern - Dah Kutip Ratusan Juta Ringgit Kompaun, kini Polis Tak Guna Lagi Saman Ekor

Dah kutip ratusan juta ringgit hasil saman ekor, kini Polis dengan selamba berkata bahawa kaedah perangkap kelajuan aka "saman ekor" tak dipakai lagi.

Polis tak mahu sembunyi-sembunyi lagi. ini kerana kaedah sembunyi-sembunyi aka saman ekor ia menjadi rungutan ramai.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Khalid Abu Bakar berkata pihaknya akan bertindak telus dan akan memberi amaran kepada kepada para pemandu mengenai operasi mengesan kelajuan memandu terlebih dahulu.

Sistem perangkap kelajuan menggunakan kamera telah digunakan hampir dua dekad oleh PDRM.

Kami tidak harus bersembunyi di sebalik belukar. Kami perlu tampil secara terbuka dan menguatkuasakan undang-undang secara telus, ” kata beliau.

Banyak pihak mempertikaikan notis saman ekor yang dihantar ke alamat pemilik dengan ramai mendakwa bukan mereka yang mengendalikan kenderaan ketika dikesan.

Ada yang mewujudkan jawatankuasa atau pertubuhan bukan kerajaan membantah sistem itu antara Jawatankuasa Kempen Anti Saman Ekor Kase yang mahu kerajaan menghapuskan sistem notis saman ekor.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers