Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - social concern - TOK PA KATA KERAAJAAN TAK DAPAT BANTU SAMPAI KIAMAT

Kerajaan tidak dapat membantu sampai kiamat berhubung permintaan kajian semula isu penamatan Permit Import (AP) pada Disember 2015 dan caj bayaran RM10,000 bagi setiap pengeluaran AP terbuka, kata Tok Pa.

Marah benar Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed yang turut menasihati Persatuan Pengimport dan Peniaga Kenderaan Melayu Malaysia (Pekema) mencari alternatif lain dalam peluang perniagaan.

"Kita tidak perlu bantu sampai kiamat," katanya mengulas desakan Pekema yang meminta kerajaan mengkaji semula penamatan dasar AP pada Disember 2015 dan caj bayaran RM10,000 bagi setiap pengeluaran AP terbuka.

Kalau ye pun tak kan nak sebut sampai kiamat. Bunyi agah (dialek kelate ertinya sombong) .. atau marah kerana kalah di prk Sibu... banyak abis pitih kot?

Pekema mempertikaikan pelaksanaan isu AP dan caj itu kerana mendakwa langkah itu boleh menjejaskan usahawan Bumiputera dalam industri kereta import.
0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers