Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu lompat parti - ADUN JELAPANG HEE DIBAYAR RM25JUTA UNTUK MELOMPAT


Dua katak yang mengikrar diri sebagai Adun bebas, Jamaluddin dan Kapt (B) Osman Jailu mungkin melopong mendengar rakan DAP yang sama-sama melompat dari Pakatan Rakyat menyokong Umno/BN menerima habuan lebih besar daripada mereka berdua.

Ataupun mungkin juga Jamaluddin dan Osman akan mengesahkan bahawa mereka menerima lebih banyak daripada amaun itu.

Apapun ia menunjukkan tahap kecekapan masing-masing berunding dengan UBN, yang kelaparan wakil rakyat yang tidak berpendirian sepertimana kata Naib Presiden Pas Datuk mahfuz Omar.

Mungkin juga Adun Behrang dan Adun Changkat Jering itu akan menafikan bahawa Hee Yit Fong (Adun Jelapang) dari DAP yang meninggalkan partinya dibayar suku juta ringgit kerana lompatannya itu.

Jika demikian, ternyatalah Hee walaupun sekadar seekor katak betina ternyata lebih bernilai dari dua katak jantan itu.

Blogger Raja Petra Kamaruddin berkata, Hee menerima sejumlah RM25 juta

Begitu juga dengan Tan Tee Beng, anggota Parlimen PKR dari Pulau Pinang yang baru sahaja keluar dari PKR hanya sekadar dibayar RM2 juta sahaja, kata RPK.

Mungkin value Tan tak seberapa sepertimana juga maruahnya. Sekadar renungan... rujukan sebagai katak lebih mudah rupanya untuk merujuk pada wakil rakyat yang melompat keluar parti yang diwakilinya.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers