Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu agama - ULAMA UBN HANYA NAMPAK KUMAN DI ATAS PULAU, GAJAH DEPAN MATA TAK KELIHATAN

Ulama Umno bingkas mengecam tindakan kerajaan negeri Pulau Pinang kononnya tidak mahu mengadakan perarakan Maulidur Rasul. Semuanya fokus pada usaha menambahburukkan lagi imej Ketua Menterinya LGE sebagai anti Islam dan rasis.

Juak Umno ini yang kerapkali mempersendakan hukum Allah dan memperjuangkan pelbagai program maksiat begitu taksub mempertahankan perarakan Maulidur Rasul, seolah-olah itulah Islam, wal hal usaha mendidik rakyat mengenai Islam dipekakkan termasuklah hal ehwal menutup aurat di kalangan wanita Umno.

Apabila timbul sesuatu isu, bijak sungguh media mencari ulama Umno yang sanggup mempertahankan pendirian Umno terutama Mufti Perak TS Harussani Zakaria yang amat gemarkan glamour mengalahkan selebriti.

Walaupun Harussani sedar dengan mengatakan bahawa "memang perarakan Maulidur Rasul tiada dalam syarak dan lebih menjurus kepada satu trend, " tetapi dia tetap mempertahankannya dengan berkata : " ia menjadi antara cara untuk kita menarik minat beliau kepada sejarah Nabi Mohammad saw.

Semua pihak tahu, Harussani tidak pula menentang Kerajaan negeri pimpinan DS Dr Zambry Abduk Kadir yang mengadakan pesta maksiat melalui program TV3 Jom Heboh. Dalam hal berkenaan, beliau tidak bersuara kerana itulah beliau kini digelarkan sebagai mufti UBN. Beliau juga sehingga kini tidak kendengaran bersuara tentang isu kalimah Allah.

Kerajaan Negeri Kelantan juga tidak akan mengadakan sebarang sambutan bagi menyambut Maulidur Rasul memandangkan bulan Maulud tidak mempunyai sebarang fadilat dan kelebihan berbanding bulan Ramadan.

Presiden PAS, Datuk Seri TG Abdul Hadi Awang berkata, tidak padan dengan usaha sambut maulud setahun sekali, berarak, angkat sepanduk, berselawat, tetapi dalam masa yang sama di hadapan mata ... hukum Islam, perintah Allah Taala tidak diamalkan.

"Adalah tidak memadai sekadar sambutan Maulidur Rasul setahun sekali dengan berarak, mengangkat sepanduk dan berselawat tetapi dalam masa yang sama tidak melaksanakan perintah Allah Taala.

"Bencana semakin banyak berlaku kerana manusia meninggalkan perintah Allah," katanya.
Tags: isu agama

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers