Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu rasuah - SETPOL DITAHAN DENGAN WANG TUNAI RM2JUTA

SPRM memberkas seorang setiausaha politik kepada menteri kanan bersama wang tunai lebih RM2 juta di sebuah pangsapuri di Teluk Air Tawar, Butterworth, kelmarin.


Dalam serbuan jam 3.30 petang itu, SPRM turut merampas kenderaan pacuan empat roda yang didaftarkan di bawah nama sebuah syarikat di Pulau Tikus dekat sini dan menyita sebuah kereta BMW yang didaftarkan di bawah nama individu di Sarawak.

Sebelum ini, akaun bank suspek telah dibekukan untuk siasatan SPRM.

Pada 13 Dis lepas, SPRM dilaporkan menyiasat seorang setiausaha politik yang dikatakan mengumpulkan berjuta-juta ringgit nilai hartanah dalam tempoh yang kurang munasabah.

Laporan itu turut menyebut, suruhanjaya itu menyita sekurang-kurangnya empat kereta mewah dan empat rumah mewah yang dipercayai milik setiausaha politik berkenaan yang berusia 30-an.
Tags: isu rasuah

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers