Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - TRAGEDI - NAGA MERAGUT KEGEMBIRAAN TAHUN BARU CINA

Dua maut, manakala empat lagi dikhuatiri lemas ekoran perahu naga yang didayung terbalik di pukul ombak di perairan Pantai Macalum Pulau Pinang.

Mereka adalah antara 18 orang anggota pasukan perahu naga Sekolah Menengah Chung Ling yang terbabit dalam kejadian jam 8.45 pagi semalam itu.

Mayat guru penasihat pasukan itu, Chin Aik Siang, 28, dijumpai tersangkut pada perahu naga itu jam 10.20 pagi, manakala mayat Jason Ch'ng, 17, ditemui di bawah tongkang pada jam 2.45 petang. Mayat kedua-duanya dihantar ke Hospital Pulau Pinang(HPP) untuk bedah siasat.

Empat pelajar yang belum ditemui ialah Brandon Yeoh, 17, Koh Yizhiang, 17, Cheah Zi Jun, 17 dan Yong Xiang, 16. Mereka bersama seorang guru dan dua jurulatih dari Penang Forward Sports Club menjalani latihan mendayung untuk perlumbaan perahu naga yang dijadualkan pertengahan tahun ini.

Sebelas mangsa berenang ke pantai berhampiran manakala seorang diselamatkan nelayan. Siasatan awal mendapati, beberapa pelajar terbabit dimaklumkan tidak memakai jaket keselamatan ketika menjalani latihan itu.
PERAHU membawa 17 pendayung Sekolah Menengah Chung Ling yang karam ditarik ke jeti Pantai Macalum, Pulau Pinang, semalam.
Tags: TRAGEDI

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers