Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu Dun Perak - mahkamah akan umumkan pada 9 Feb kes rayuan Nizar

Mahkamah Persekutuan akan memutuskan pada 9 Februari berhubung rayuan Datuk Seri Ir Haji Mohammad Nizar Jamaluddin berkaitan dengan kedudukan Menteri Besar Perak yang sah.

Nampaknya tarikh berkenaan seakan mengiakan khabar-khabar angin sebelum ini bahawa keputusan kes itu akan diumumkan berdekatan tarikh sambutan Tahun Baru Cina.

Selain itu, khabar angin luas merebak bahawa DUN Perak akan dibubarkan menjelang tahun baru Cina, apabila Nizar diumumkan memenangi kes itu dengan 4:1. Nizar seperti dijanjikan jika memenangi kes itu akan mengadap Paduka Seri Sultan Perak untuk membubarkan DUN.

Mahkamah akan mula bersidang pada jam 9.30 hari berkenaan.

Sebelum ini, Nizar membuat rayuan berhubung keputusan Mahkamah Rayuan yang mengisytiharkan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sebagai menteri besar Perak yang sah.


Pada Julai, Mahkamah Persekutuan membenarkan permohonan Mohammad Nizar untuk rayuan selepas responden, Zambry melalui peguam belanya Datuk Cecil Abraham dan pencelah, kerajaan Malaysia yang diwakili oleh Peguam Negara Tan Sri Abdul Ghani Patail, tidak membantah berhubung permohonan itu.Berikut kenyataan rasmi Dato Seri Ir Haji Mohammad Nizar Jamaluddin.

Mahkamah Persekutuan akan memutuskan pada 9 Februari ini, kes rayuan berhubung Menteri Besar Perak yang sah .

Surat rasmi mahkamah berkenaan juga menyebut bahawa mahkamah akan bersidang pada jam 9.30 hari berkenaan.

Sehubungan dengan saya memohon dari seluruh pendokong dan penyokong Pakatan Rakyat supaya mendoakan kepada Allah SWT agar mengembalikan keadilan dan kemakmuran di negeri Perak .

"Saya menyeru supaya semua pihak mendoakan kepada Allah agar mengembalikan keadilan dan kemamuran untuk negeri Perak".

Dato Seri Ir Haji Mohammad Nizar Jamaluddin.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers