Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu semasa - tempoh bertenang 24 jam sebelum pengundian untuk sapa


"Jika ada pihak yang membangkang, mereka itu tidak mempunyai jiwa perjuangan dan nisbah keharmonian kaum,' demikian dinyatakan DS Rais Yaitm.


Mudah benar analogi Rais bahawa sesaper yang membangkang, maka tidak berjiwa perjuangan, jadi yang tak membangkang itu berjiwa perjuangan

Karut benor hujahan ini.. tak melawan erti ada jiwa berjuang.
sepatutnya tak melawan membawa erti pak turut.... nisbah keharmonian kaum tu, tak ler teman faham pulak apa maksudnya.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan itu berkata demikian berhubung cadangan tempoh bertenang 24 jam sebelum pengundian yang disifatkan beliau akan memberikan suasana muhibbah dan kesepakatan antara parti politik.

Tempoh ini sebenarnya lebih membahayakan kerana pemerintah boleh mengerahkan segala jenteranya untuk membolehkan pengundian memihak kepadanya jika diadapati keadaan tidak menyebelahi mereka.

Rais berkata cadangan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berhubung tempoh bertenang itu sudah diapungkan kira-kira lima tahun lepas dan sekarang ia amat sesuai sekali dilaksanakan.

"Ini sangat baik, kerana kita dapati dalam tempoh 24 jam sebelum pengundian kita harus menghormati ketenangan itu bagi kita memikirkan apa yang harus dilakukan semasa mengundi," katanya.

Baik untuk saper...
Tags: isu semasa

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers