Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik nasional - UMNO UMPAMA KETAM MENGAJAR MCA BERJALAN

Usaha Umno melalui Timbalan Presidennya TS Muhyiddin Yassin untuk menyelesaikan krisis dalaman MCA yang semakin parah adalah umpama ketam yang mengajar anaknya berjalan.

Mungkin begitulah ungkapan paling tepat, kerana Umno sendiri juga mempunyai pelbagai permasalahan yang belum selesai, malahan menimbulkan kesangsian di kalangan MCA untuk menerima tunjuk ajar itu.

Perkara itu turut menarik perhatian Mursyidul Am PAS, TG Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

"Saya hairan dengan tindakan itu kerana seorang pemimpin dari parti yang begitu tenat dengan masalah politik wang (apakah?) mampu menyelesaikan krisis MCA itu".

"Politik orang Cina lebih ke hadapan dan lebih matang. Macam mana Umno hendak ajar orang Cina berpolitik. Apa perasaan orang Cina apabila Umno hendak ajar mereka berpolitik sedangkan rumah guru pun berselerakan," katanya.

Ekoran kenyataan Muhyiddin tersebut ramai pemimpin Cina marah kerana memperlihatkan sikap Timbalan Presiden Umno itu seorang yang angkuh dan memperkecil keupayaan pemimpin MCA menyelesaikan masalah mereka.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers