Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik kelantan - pasar raya diarah tutup perniagaan pada raya pertama

KOTA BHARU: Kerajaan Negeri Kelantan mengarahkan semua pemilik pasar raya di negeri itu menutup premis perniagaan masing-masing pada hari raya pertama Aidil Fitri ini sebagai menghormati hari kebesaran perayaan umat Islam.

Pengerusi Pihak Berkuasa Tempatan, Pelancongan dan Kebudayaan Negeri, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, pada tahun lepas, pelbagai aduan diterima termasuk majikan enggan membayar kerja lebih masa dan ada pekerja Islam didenda kerana enggan bekerja pada hari raya pertama.

Beliau juga berkatam, mulai 1 Januari depan, semua papan tanda baru (billboard) mesti mempamerkan tulisan Jawi yang sama ada sama besar atau lebih besar daripada bahasa rumi, Cina, Tamil ataupun Siam.

Langkah itu bagi memastikan tulisan Jawi mendapat kedudukan sewajarnya dan juga sebagai usaha mempopularkan tulisan Jawi, katanya.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers