Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - social concern - FLU BABI AKAN TERUS MEREBAK: VAKSIN ?

Pada Julai lepas, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) berkata vaksin untuk mengatasi flu babi (H1N1) akan berada di pasaran selewat September, namun keadaan semasa menunjukkan pandemik itu semakin merebak dan membimbangkan.

Virus berkenaan kelihatan gagal diramalkan keadaan sebenar (serious) kerana sesetengah pengamal perubatan berpendapat orang ramai tidak harus terlalu bimbang. Namun kini boleh dikatakan kesemua keluarga berada dalam keadaan amat bimbang.

Kebanyakan pakar penyakit berjangkit di dunia meramalkan, bahawa flu babi ini akan terus merebak. Namun yang dibimbangi ialah sama ada virus itu akan menjadi lebih berbahaya atau semakin lemah. Tiada siapaun dapat mengetahuinya.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers