Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik nasional - PAS LAWAN BN DI MANEK URAIKUALA KRAI: PRK DUN Manek Urai, Kelantan menyaksikan saingan satu lawan satu penjuru antara calon Barisan Nasional (BN) dan PAS. Antara Tuan Aziz Tuan Mat, 39, dan Mohd. Fauzi Abdullah, 50 (PAS).

Demikian diumumkan Pegawai Pengurus Pilihan Raya Manek Urai, Adnan Hussin.

Uji atau pada kebisaannya saya memanggilnya Ji sahaja, adalah bersaudara (biras) dengan isteri saya. Fauzi telah mengahwini Aminah Mahmood yang merupakan sepupu kepada isteri saya.

Arwah Mahmood adalah abang kepada arwah bapa mertua saya. Selain itu, saya juga lama bersahabat dengan adik Fauzi, iaitu Haji Razali Abdullah yang merupakan seorang juruukur di Pulau Pinang.
Fauzi atau abe ji bersama-sama Tuan Aziz Tuan Mat (dua kiri) di pusat penamaan calon Sek Men Sultan Yahya Petra, Kuala Krai.

Abe Uji atau Abeji, 50, dilahirkan di Bukit Marak, tetapi menetap di Guchil, Kuala Krai. Beliau memperisterikan Aminah bt Mahmud dan dikurniakan 5 orang anak.

Fauzi adalah Penyelia Dun Guchil, Ahli Majlis Daerah Kuala Krai dan seorang pengusaha atau pemborong ikan di pekan Kuala Krai. Beliau adalah Ketua Pas cawangan Bandar Krai dan Bendahari PAS Kuala Krai.

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers