Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik sketsa - PAK SAMAD MOHON BUBAR DUN PERAK

IPOH: Sasterawan Negara A Samad Said atau lebih dikenali sebagai Pak Samad turut bersama-sama majoriti rakyat Perak menuntut DUN Perak dibubarkan.

Beliau mendakwa kekecohan yang berlaku dalam sidang DUN turut memperlihatkan bahawa ia memerlukan penyelesaian segera dan penyelesaiaan itu hanya melalui pembubaran DUN.

Beliau menyentuh pelbagai perkara berhubung isu yang melanda negara dan Perak semasa berucap pada majlis isu PPSMI dan isu Sidang DUN Perak di Surau Taman Meru 2B, Jelapang .

Beliau melahirkan kesalan dan kedukaan berhubung isu berkenaan.


Pak Samad menyelar UMNO/BN yang tidak menghormati Bahasa Melayu sebagai bahasa rasmi Negara dengan memperkenalkan PPSMI di sekolah-sekolah. dan terus mempertahankannya.


Pak Samad menuntut PPSMI dihapuskan

Program itu turut dihadiri Anggota Parlimen Bukit Gantang Dato' Seri Hj Mohammad Nizar Jamaluddin, Presiden Teras Haji Azmi Abdul Hamid, Adun Teja Chan Lee Kang.

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers