Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - wilayah - Tanda Putera ditayang esok di P Pinang

Tanda Putera akan mula ditayangkan di negeri Pulau Mutiara itu Sabtu.

Rangkaian panggung wayang GSC berkata, tayangan akan dibuat di negeri itu bermula Sabtu ekoran penjelasan kerajaan negeri semalam bahawa arahan yang melarang penayangannya hanya satu nasihat.

"Filem ini tergolong dalam Skim Wajib Tayang Lembaga Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) dan diluluskan oleh lembaga penapisan dengan pengelasan P13," kata jurucakap jabatan penjenamaan dan komunikasi korporat Esther Chew dalam kenyataan.

GSC sebelum ini memutuskan tidak menayangkan Tanda Putera di kesemua panggung wayangnya di negeri tersebut ekoran "arahan" kerajaan negeri.


Kerajaan negeri menjelaskan, "arahan" itu sebenarnya hanya bermaksud "nasihat".


Tags: wilayah

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers