Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - headline. feature , nasional - Najib mengelak daripada disoal bicara


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datik Seri Rosmah Mansor akhirnya mengelak juga dari disoal bicara mengenai satu dakwaan yang mengaitkan mereka dengan dalang di sebalik tindakan Mohd Saiful Bukhari Azlan mengaku diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.


Mereka berdua berdalih bahawa mereka hadir di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur semalam sekadar menghormati ketetapan Hakim Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah pada Isnin lepas membenarkan permohonan Anwar memanggil 13 saksi untuk disoal bicara secara sukarela ooleh pihak pembelaan.
"Saya menghormati keputusan hakim. Sebagai rakyat Malaysia, saya hormat, tidak kira apa juga jawatan saya. Sebab itu saya hadir ke majlis itu dan telah menyatakan pendirian saya.


“(Persoalan mengapa saya mengelak) itu tak payahlah. Saya telah sampaikan mengikut hak dan saya tahu apa hak saya.


"Saya telah sampaikan kepada barisan pihak peguam bela Anwar. Anwar pun ada di sana sekali dan saya dapat peluang berjumpa dengannya,” beliau berdalih kepada wartawan.


Peguambela utama Anwar, Karpal Singh bagaimanapun berkata Najib, Rosmah serta saksi-saksi lain sebenarnya nyata mengelak dari dikaitkan dengan Saiful yang juga bekas pembantu peribadi kepada Anwar.


"Najib masuk dahulu dan apabila kita tanya, beliau kata tak mahu jadi saksi pembela dan tidak mahu ditemubual," dedah Karpal.


Kemudian tiba giliran Rosmah dan beliau memberitahu perkara yang sama, dan diikuti pula oleh bekas Ketua Polis Melaka, Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof.


Ketiga-tiga mereka (Najib, Rosmah dan Rodwan) berada di dalam bilik dan mereka tidak ditemani peguam.


Najib dan Rosmah tiba kira-kira jam 2.55 petang dan beredar kira-kira jam 3.28 petang.


Pembantu mereka menunggu di luar semasa mereka menghadiri temubual ringkas itu.


Karpal berkata mereka terkejut kerana tiada tanda-tanda yang Najib dan Rosmah akan datang hari ini.


"Biasanya, mereka akan memberi notis terlebih dahulu," kata peguam kanan itu.


Karpal menyifatkan Rosmah dalam keadaan 'teramat tegang' ketika diajukan soalan dan pada satu ketika, beliau (Rosmah) berkata, "jangan buli saya, Encik Karpal".


Kata Karpal, beliau tidak tahu mengapa Najib dan Rosmah takut untuk datang ke mahkamah, ketika mengulas keengganan mereka untuk menjawab soalan.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers