Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - Feature , Headline , social concern - Perak tidak mempunyai wakil AJK yang menang

Perak tidak mempunyai seorangpun wakil yang memenangi kerusi AJK PAS Pusat. 


Kesemua calonnya yang bertanding antaranya ialah YB Idham Lim, Haji Asmuni Awi dan Ustaz Haji Norazli Musa  gagal mendapat tempat di hati perwakilan. 

Dato Seri Ir Haji Mohamad Nizar Jamaluddin yang memperolehi undi tertinggi bagi kerusi AJK Pusat pada Muktamar lepas, menarik diri daripada bertanding kerusi AJK PAS Pusat kali ini. 


Beliau mempunyai potensi dipilih sebagai AJK jika bertanding. Namun Nizar memilih untuk hanya bertanding jawatan Naib Presiden tetapi kecundang. 


Jika beliau bertanding hanya kerusi AJK, beliau sekali lagi dilihat mempunyai potensi besar muncul sebagai calon memperolehi undi terbanyak sekali lagi.


Andaian ini berdasarkan keputusan yang diperolehi Datuk Nik Amar Abdullah yang kecundang bagi kerusi Naib Presiden apabila hanya memperolehi 321 undi, tetapi memenangi kerusi AJK dengan memperolehi lebih banyak undi iaitu 470 undi.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers