Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - PRK HUlU SELANGOR - UMNO MENGIDAM KERUSI HULU SELANGOR

Umno mengidam untuk bertanding di PRK Parlimen Hulu Selangor, tetapi ternyata akan kempunan berasaskan kenyataan TPM TS Muhyidiin Yassin,

Ini ternyata dengan penyerahan memorandum oleh Umno bahagian itu yang mendesak supaya kerusi Hulu Selangor dikembalikan kepada Umno.

Sebanyak 54 pengerusi jawatankuasa kemajuan dan keselamatan persekutuan (JKKP) yang sebahagian besarnya ketua Umno cawangan di Hulu Selangor menghantar memorandum itu.

Memorandum tersebut diserahkan oleh naib ketua Umno bahagian tersebut, Datuk Adnan Buyong.

Penyerahan memorandum itu dilihat sebagai langkah serius dan bersungguh-sungguh Umno bahagian untuk mendapatkan kembali kerusi tersebut yang kini ditandingi oleh calon MIC.

Bagaimanapun Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dilaporkan berkata kerusi parlimen itu kemungkinan dikekalkan kepada MIC.

Semalam, Muhyiddin berkata calon BN akan diumumkan pada 15 April ini, dua hari sebelum penamaan calon.

Hampir 53 peratus atau 34,020 daripada 64,500 pemilih berdaftar adalah pengundi Melayu manakala kaum Cina dan India masing-masing terdiri 16,964 pengundi (26.3 peratus) dan 12,453 pengundi (19.3 peratus).


0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers