Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu TGNA - WAN NIK SETPOL TGNA YANG BARU...foto
(Wan Nik bersama-sama Pj Pas Negeri Sembilan Zulkifli Mohd Omar semasa bersama-sama berkempen di Prk Bagan Pinang)
Bekas anggota parlimen Bachok, Wan Nik Wan Yusof, 49, dilantik sebagai Setiausaha Politik (Setpol) Menteri Besar TGNA yang baru berkuat kuasa hari ini menggantikan Haji Anual Bakri Harun.
Sebelum ini beliau merupakan Pengarah Pusat Kajian Strategi Kelantan (PKS) dan juga Setiausaha Jabatan Pilihan Raya PAS Pusat.

Wan Nik berkelulusan Sarjana Muda Sastera dalam Sosiologi dan Antropologi, UKM pada 1984. Selain itu, beliau memiliki sarjana Sains Politik di UKM (2005) dan kini sedang menyiapkan tesis PhD dalam Sains Politik.

Anak kelahiran Kampung Bukit Tanah, Pasir Puteh ini, kini menetap di Kampung Nipah, Bachok. Wan Nik menggantikan Haji Anual yang menjadi SetPol Nik Aziz sejak 1999.
Tags: isu TGNA

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers