Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - isu agama - Salleh Man Timbalan YDP MAIPP

Pesuruhjaya Pas Pulau Pinang, Ustaz Haji Mohd Salleh Man, terpaksa akur dengan keadaan apabila dilapor bersetuju dilantik sebagai Timbalan Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (Maipp).

Adun Permatang Pasir pada awalnya diumum akan dilantik sebagai YDP Maipp semasa kempen prk Permatang Pasir pada Ogos lepas.

Menurut sumber, pensyarah Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan USM, Ellias Zakaria akan dilantik ke jawatan YDP Maipp selepas diperkenankan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin, yang juga selaku ketua agama bagi Pulau Pinang, Ogos lalu.

YDP sekarang Adun Permatang Berangan, Shabuddin Yahaya, akan tamat tauliah perkhidmatannya esok.

Salleh ketika dihubungi, mengesahkan sudah menerima surat tawaran daripada kerajaan negeri berhubung jawatan yang bakal dipegangnya dalam Maipp.
Tags: isu agama

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers