Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politics assembly - DUN PERAK DIBUBAR JUMAAT DEPAN

IPOH: Dewan Undangan Negeri Perak akan dibubarkan pada Jumaat depan, kata YB Nga Kor Ming pada konvensyen Pakatan Rakyat di Hotel Syuen semasa sessi tertutup.

Beliau berkata demikian berasaskan keputusan perbicaraan kes MB PR Dato Seri Ir Haji Mohamad Nizar Jamaluddin vs DS Dr Zambry AK di Mahkamah Persekutuan pada Khamis. depan.

Jika keputusan Mahkamah Persekutuan itu memihak Nizar, maka keesokan harinya Pakatan Rakyat akan memohon pada Paduka Seri Tuanku Sultan Perak untuk membubarkan DUN untuk mengembalikan hak kepada rakyat Perak memilih kerajaan.

Selaras dengan itu, para pemimpin, ahli dan penyokong Pakatan Rakyat diminta bersiap sedia menghadapi kemungkinan tersebut.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers