Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik nasional - adun Lunas

Dalam kerancakan kempen prk N11 Dun Permatang Pasir yang sudah memasuki waktu puncaknya, Pakatan Rakyat menerima kejutan dan tamparan apabila ahli dewan undangan negeri Lunas, Mohd Radhi Salleh mengisytiharkan keluar PKR.

Radhi, yang juga exco Pelancongan Kerajaan Negeri Kedah berkata demikian pada sidang media di sebuah hotel di Kuala Lumpur hari in.

Beliau
mengisytiharkan dirinya sebagai ADUN bebas dan tidak melepaskan portfolio ahli majlis mesyuarat kerajaan. Satu keadaan yang ganjil kerana perlantikan beliau sebagai ahli MMK adalah atas dasar dan quota parti.

Pemangku ketua PKR Padang Serai, Jamaludin Abu Hassan, juga bertindak meninggalkan parti itu dan seterusnya mengumumkan membubarkan bahagian tersebut.

Menurut sumber politik, Radhi, memang diragui kejujuran dan keikhlasannya sejak awal lagi dan dilaporkan banyak menimbulkan masalah kepada parti dan kepimpinan.

0 comments

Leave a Reply

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers