Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - politik nasional - ISA PENYELAMAT KEDUDUKAN KERAJAAN

PULAU PINANG: Kerajaan sengaja tidak mahu memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana ia amat berguna untuk mereka menyelamatkan kedudukan apabila menghadapi kebuntuan, kata Dato Chua Jui Meng.

Bekas Menteri Kesihatan itu berkata, faktor kekejaman Akta itu juga merupakan faktor beliau meninggalkan MCA/BN untuk menyertai PKR dan Pakatan Rakyat.

ISA memang patut dimansuhkan kerana sudah tidak sesuai lagi digunakan oleh kerajaan yang melaungkan mengamalkan dasar demokrasi, katanya.

"Kerajaan sengaja tidak memansuhkannya (untuk mengunanya) demi menyelamatkan kedudukan apabila menghadapi kebuntuan berhadapan dengan mana-mana parti atau organisasi yang semakin diterima rakyat, " kata Chua.

Mengenai penyertaannya dalam PKR, beliau berkata: 'Saya terpaksa terjun daripada kapal yang bocor menaiki kapal baru yang sentiasa menyelamatkan sesiapa sahaja yang mahu melihat masa depan negara terselamat."

MCA sudah hancur akibat terlalu pentingkan jawatan dan kuasa, ujar Chua.

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers