Iklan

Mutiara Kata

“Semulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat” Khalifah Abdul Malik bin Marwanan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PORTAL

You Are Here: Home - PAFA - NIZAR-BOLA SEPAK-ZAMBRY

Minggu lepas, saya bersama-sama Dato Seri Ir Haji Mohamad Nizar Jamaluddin mengadakan kunjungan hormat pada Setiausaha Agung FAM Datuk Aizuddin di Wsiman FAM, Kelana Jaya.

Berceritalah kami mengenai bola sepak Perak dan Malaysia keseluruhannya. Berceritalah kami mengenai kantung-kantung FA negeri yang kekeringan dan ketidak mampuan kebanyakan negeri menanggung kos operasi dan gaji pemain masing-masing.

Tup-tup esoknya, Dr Zambry Abdul Kadir dah keluar statement minta Nizar letak jawatan selaku Presiden PAFA. Apa2 pun Zambry, belum apa-apa dah desak sebegitu. Tau ke Zambry, pemilihan pimpinan PAFA tu dipilih oleh kongress dua tahun sekali, ia bukan dipilih oleh Umno atau PAS.

Itulah ye, tak ada sifat kesukanan langsung. Selaku ketua kerajaan, Zambry seharusnya lebih merakyatkan sukan bukan mempolitikkan sukan. Nizar dulupun menerima jawatan itu kerana didesak pelbagai pihak termasuk pimpinan Umno.
Tags: PAFA

Popular Posts

KOPI DI COFFEE BEANS DAN STARBUCK HARAMAdalah dimaklumkan bahawa semua minuman bercoklat, vanila dan kopi di Coffee Bean dan Starbuck mengandungi E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich iaitu daripada sumber binatang (babi). Raspberry Frap pula mengguna ceri yang dicelup alkohol dan tiramisu yang mengandungi RUM (arak). Hubungi JAKIM 03 - 8886 4000 untuk maklumat lanjut.

Followers